header-nieuwsbrief-2
Nummer 10 - maandag 6 juni 2023
CamphusianumJunior

Van de rector

Vrijdag 26 juni was het examen Frans de afsluiter van het eerste tijdvak van het centraal examen. De leerlingen van klas 6 hebben weer gezwoegd en gezweet. De examenperiode is een bijzondere en indrukwekkende periode. Je sluit een periode af en tegelijkertijd open je de deur naar een nieuwe levensfase. Nu is het afwachten tot de uitslag op woensdag 14 juni. Wij duimen voor alle leerlingen uit de zesde!
Ook voor de leerlingen uit klas 1 tot en met 5 komt een einde in zicht, namelijk het einde van dit schooljaar. Nog vijf weken te gaan: de laatste lessen, een toetsweek, een sportdag en het uitje naar Walibi. Ik wens alle leerlingen veel sterkte en plezier in de laatste periode.

Calendarium t/m 7 juli

Deze week ontvangen alle leerlingen via de mail een overzicht van de laatste twee schoolweken met daarop o.a. belangrijke informatie over inhaaldagen, rapportuitreiking en het inleveren van boeken. Houd de mail dus goed in de gaten! In het overzicht hieronder staan alleen de 'extra' activiteiten en natuurlijk de datum van de zomervakantie!

vrijdag 9 juni
SVW-schoolvoetbaltoernooi
(leerlingen uit leerjaar 1 en 2)
woensdag 14 juni
Uitslag CE tijdvak I
Examenborrel klas 6 en personeel
maandag 26 juni
Bijeenkomst profielwerkstuk 13.00-15.00 (leerjaar 5)
vrijdag 30 juni
Sport- en speldag
GGC-feest
woensdag 5 juli Leerlingenuitje naar Walibi
donderdag 6 juli
Uitslag CE tijdvak II
Diploma-uitreiking
Laatste nieuwsbrief van dit schooljaar
8 juli t/m 20 augustus
Zomervakantie

Personeelszaken

Afgelopen woensdag gaf mevrouw Nolten haar laatste lessen van haar schoolcarrière (zie foto). Mevrouw Van der Laan doet dat deze week. Beide collega's gaan met (vervroegd) pensioen. Ze zijn jarenlang fijne, stabiele krachten geweest binnen ons docententeam. Natuurlijk staan wij hier aan het einde van dit schooljaar nog uitgebreid bij stil.

Op een zonnige Eerste Pinksterdag heeft huize Verwijmeren een welkome aanvulling gekregen: een mooie en gezonde dochter genaamd Livia Sophie. Livia en haar moeder maken het goed, laat een blije en trotse meneer Verwijmeren weten.
Op 16 april werd Thijs Peter geboren, zoon van meneer Waakop Reijers. Thijs houdt zijn ouders al regelmatig wakker, zo het een baby van een paar weken oud betaamt. Zijn ouders zijn enorm blij met hem.

Komende week start Ynske Rover als technisch onderwijsassistent. Ze vult het team met onderwijsassistenten tijdelijk aan en vervangt volgend jaar Mendy Terlouw die naar het mooie Friesland verhuist.

De voorbereidingen voor volgend jaar zijn in volle gang. De meeste vacatures zijn vervuld. We zijn nog wel op zoek naar een docent klassieke talen voor volgend jaar. Suggesties en tips voor mogelijke kandidaten zijn welkom (b.vanharen@camphusianum.nl).

Onderwijs en organisatie

Oudervereniging

Door vertrek van ouders zijn er drie plekken beschikbaar in de oudervereniging. De oudervereniging fungeert als klankbord voor de school, organiseert lezingen voor ouders en vertegenwoordigt ouders bij open dagen en buitenschoolse activiteiten. Vindt u het leuk om mee te denken en te bouwen aan de school meld u dan voor 15 juni aan (a.parel@camphusianum.nl).

Nieuws uit de mediatheek

Lekker veel en lang lezen in de zomervakantie. Dat doen bij ons op school gelukkig nog steeds heel veel leerlingen en collega's. Voor het zover is, is er eerst een kortere uitleentermijn van boeken in de mediatheek: op 13 juni moeten alle geleende boeken ingeleverd zijn. Maar..... daarna mag je boeken komen lenen die je tot na de zomervakantie mag houden. Lekker lang dus!
Voor boek-inspiratie kan je naar de website van de mediatheek gaan: https://camphusianum.auralibrary.nl/auraicx.aspx

Uitslag eindexamen tijdvak I

Na een lange spanningsboog van leren en examens maken is de eindexamenperiode nu eindelijk voorbij. Nu is het wachten op de uitslag. De uitslag van tijdvak I van het eindexamen komt op woensdag 14 juni. Alle leerlingen worden vanaf 13:00 uur gebeld en horen dan hun uitslag. Zelf bellen naar school heeft geen zin. (Er wordt geen informatie verstrekt over geslaagden.)
We verwachten alle leerlingen om 15:30 uur op school om hun voorlopige cijferlijst te ondertekenen. Tussen 16:00 en 17:00 uur toosten we graag op alle examenleerlingen.
De ondertekening en de aanmelding voor een eventuele herkansing of inhalen door ziekte tijdens het CSE moeten vóór donderdag 15 juni 2023 om 9:00 uur ingeleverd zijn bij meneer Verhoeff of mevrouw Van Duffelen.

Vooruitblik activiteiten

Sportdag

Op vrijdag 30 juni vindt onze jaarlijkse sportdag plaats bij hockeyvereniging Rapid. In de ochtend zullen de klassen 1 en 2 actief zijn. In de middag strijden klas 3 en 4 tegen elkaar. In de middagpauze gaat het personeel proberen de vijfdeklassers te verslaan met softbal. Net als elk jaar verwacht het personeel de winst te pakken, maar of het dit keer wel lukt, moet nog blijken.
We hopen op een sportieve, gezellige en zonnige dag!

Leerlingenuitje

Vergeet het niet: op woensdag 5 juli vertrekken we met bijna 400 leerlingen naar Walibi. Meer informatie hierover volgt later.

SVW-schoolvoetbaltoernooi

Vrijdag 9 juni doen vijf teams met eerste- en tweedeklassers mee aan het schoolvoetbaltoernooi van SVW. We wensen hun een sportieve en plezierige dag toe. Belangstellenden zijn natuurlijk welkom om de leerlingen te komen aanmoedigen.

Delf-examens in juni

En weer een nieuwe lichting francophones en pourquoi pas, francophiles !
Op woensdag 7 juni en zaterdag 10 juni gaat er opnieuw een aantal vierde- en vijfdeklassers de Delf-uitdaging aan. Wetende dat dit deze keer (helaas) tijdens de toetsweek valt, zijn we extra trots op de inzet van de volgende toppers: Lina Boulhiati, Liv-Grete Diem, Jasper van Ede, Lotte de Graaf, Liselot van de Hoek, Adaja van Huissteden en Yora Vroegh.

Terugblik activiteiten

Drakenbootraces

Wat was het een prachtige dag op zaterdag 13 mei. Twee boten met vijfdeklasleerlingen en enkele docenten deden mee aan de jaarlijkse drakenbootraces. Het weer was goed en de sfeer was top! Wat hebben onze leerlingen geweldig gepeddeld. Ze zetten niet de snelste tijd neer, maar ze hebben wel een fantastische dag gehad en een van de boten won nog wel de originaliteitsprijs.

Biologieolympiade onderbouw

Op 20 april hebben Joran 't Lam, Noud van der Leeden (beiden 2B) en Mika Timmermans (2C) meegedaan aan de tweede ronde van de biologieolympiade op de Aeres Hogeschool in Almere. In de ochtend hebben ze een uitgebreid practicum gedaan waarin de dovenetel (uit de lipbloemenfamilie) de hoofdrol had. In de middag volgde een toets waarin wederom de dovenetel centraal stond. De jongens hebben genoten van de leerzame dag. De biologiesectie is supertrots op deze jongens!
Wat het extra bijzonder maakt, is dat Noud ook nog de finale bereikte, waarbij hij op de tweede plaats eindigde. Daarom mocht hij afgelopen week meedoen aan de finale in Amsterdam. Hij heeft tijdens de finale laboratoriumonderzoek gedaan, colleges gevolgd, een toets gemaakt, een posterpresentatie gedaan en heeft nieuwe vrienden gemaakt. Het vak biologie vindt hij nu nóg interessanter.

IJSO

Enkele weken geleden heeft een aantal leerlingen uit de derde klas meegedaan met de voorronde van de IJSO, de International Junior Science Olympiade. Slechts 24 leerlingen uit heel Nederland mogen door naar de landelijke ronde. De uitslag van de voorronde is inmiddels binnen en Thijs Muilwijk uit 3A is door! Op 16 juni vindt de nationale ronde plaats. Mocht Thijs daar ook doorheen komen, dan mag hij in december naar de internationale eindronde. We wensen Thijs veel succes!