U bevindt zich op:   Home  »  Groep 7 en 8  »  CamphusianumJunior

CamphusianumJunior


CamphusianumJunior

 

CamphusianumJunior verzorgt verschillende cursussen op het Camphusianum die in modulevorm aan basisschoolleerlingen worden aangeboden. Heb jij behoefte aan wat extra’s, zit je in groep 7 of 8 en heb je een VWO+-advies? Dan is het CamphusianumJunior wat voor jou.

De eerste module van CamphusianumJunior van dit schooljaar is inmiddels achter de rug. 60 leerlingen hebben kennisgemaakt met Russisch of Sterrenkunde.
De vraag was zo groot in de eerste periode dat we helaas leerlingen moesten teleurstellen. In de tweede periode is er een derde keuze bijgekomen.

1. Sterrenkunde/Natuurkunde - Hoeveel planeten zijn er? Hoeveel sterren? Zijn er meerdere zonnestelsels? Zijn er zwarte gaten en wat zijn ze? Allemaal vragen die je bij dit blok  over sterrenkunde gaat ontdekken. Daarnaast krijg je ook nog wat natuurkunde met bijbehorende proefjes.

2. Russisch: een taal die zich alleen al onderscheidt door een ander schrift. Je leert woordjes, grammatica en natuurlijk wat Russisch spreken.

3. Aerospace Engineering:
Verbaas je je ook hoe een vliegtuig iedere keer weer op kan stijgen? Bij Aerospace engineering kom je door proefjes en leuke opdrachten te weten waarom en hoe een vliegtuig kan vliegen, hoe de motor werkt en hoe een vliegtuig wordt gebouwd.

Elke module duurt 8 of 9 weken. Eén keer per week kom je onder schooltijd naar het Camphusianum om een les te volgen. Aan het einde van de module geef je een presentatie van wat je hebt gedaan en geleerd. Je ouders en juf of meester mogen dan naar je komen kijken en luisteren.

Als er teveel aanmeldingen zijn, zal er worden geloot. Als je uitgeloot bent, krijg je, als dat mogelijk is, een plaats in een andere module aangeboden.

Deelname aan het CamphusianumJunior staat los van de aanmeldingsprocedure voor nieuwe leerlingen.

Meedoen aan een module kost €50,-. Heb je je ingeschreven en ben je geplaatst, dan volgt aan het begin van de module per e-mail een rekening naar je ouders.
Let op: Deelname kan alleen met toestemming van je basisschool omdat de lessen onder schooltijd worden gegeven. We gaan ervan uit dat je die toestemming vooraf hebt gevraagd. Je leerkracht krijgt na aanmelding (dus voor definitieve plaatsing) een e-mail van ons over je aanmelding voor het CamphusianumJunior.

De lessen zijn op: vrijdagochtend van 8.45 uur tot 10.15 uur

(Periode 1: inschrijving gesloten)

Periode 2: 31 jan, 7 feb, 14 feb, 21 feb, 6 mrt, 13 mrt, 20 mrt, 27 mrt, 3 apr.

Inschrijven voor de tweede periode kan tot en met 24 januari 2020.
Wil jij, of je leerkracht, meer weten? Stuur dan een e-mail naar mevrouw M. van Amersfoort:

m.vanamersfoort@camphusianum.nl

 Inschrijving voor periode 2 is gesloten; deze stond open tot en met vrijdag 24 januari 23:59 uur.